Abans de posar a la venda una casa, sempre podem fer determinades reformes i rehabilitacions per tal de vendre-la a un preu millor. què podem fer perquè augmenti el valor? Quan pot augmentar el valor de casa quan fem reformes? Lígia Luca, National Key Account Manager de Grocasa Hipoteques, comenta que això depèn del valor de la reforma que es realitzarà, però per exemple una reforma integral pot doblar el valor de l'habitatge.
Això també va en funció de l'estat de la casa que es vagi a reformar, perquè segons l'expert, com més vell és l'immoble, més augmentarà el valor amb la reforma, mentre que la ubicació té molt a veure, si es troba en ciutat, augmentarà el seu valor, i també depèn de com estigui el mercat immobiliari en aquest moment. "Una reforma normal de mitjana pot augmentar el valor entre un 15% i un 20%".
Per part seva, Jorge del Camp, director de Digital Market d'Aquí la teva Reforma, respon que el valor d'un immoble després d'una reforma varia, depenent de molts factors, la grandària de l'obra, materials usats… a nivell nacional s'estima que un habitatge reformat pot valer un 24 per cent més que una que no ho està.
Què es pot fer per a revaloritzar un habitatge?
En Grocasa Hipoteques estimen que això es basa en tota mena de reformes que augmentin l'eficiència energètica de l'habitatge (canviar les finestres, modificar la instal·lació elèctrica, instal·lar plaques solars...), posar ascensor en l'edifici o renovar el bany i la cuina.
Jorge del Camp estableix que hi ha diverses eines per a millorar l'habitatge i poder vendre-la així a un millor preu. Destaca el home staging, on l'amo realitza arranjaments en l'immoble que no li suposen una despesa significativa, però sí que ofereixen un impacte visual. També pronuncia el house flipping, que consisteix a reformar de manera íntegra tota la propietat, canviant tot el seu aspecte i així es deixa com a nova abans de vendre. "En el cas que l'habitatge estigui en bones condicions, però necessiti algunes remodelacions puntuals, recomanem realitzar reformes parcials en els espais que siguin necessaris".
A més, destaca les reformes en zones exteriors, com a façanes, finestres, cobertes, també la cuina, canviant el mobiliari amb acabats de major resistència, durabilitat, estètica, reemplaçant els electrodomèstics antics per uns nous, que addicionalment milloraran l'eficiència energètica de la llar.
També remarca els canvis de sanitaris amb aixeteries que suposen un menor consum, i a més creen espais més sostenibles i higiènics en els banys. "També es canvien els revestiments per a millorar l'espai".
Millores en eficiència energètica
A més de l'exposat anteriorment, des d'Aquí La teva Reforma destaquen el canvi de finestres o els aïllaments, amb finestres de PVC amb envidrament dobles o triples que permeten tenir la calor a l'hivern i aïllar-lo a l'estiu, reduint així fins a un 20 per cent el consum elèctric dels equips de climatització. Una altra cosa és generar espais més habitables, com unir el saló o la sala d'estar amb la cuina, "són solucions pràctiques i funcionals a més d'estètiques. I realitzar aquesta rentada de cara d'espais amb un canvi de pintura o aplicant noves decoracions que milloraran el nostre estat d'ànim a més de revaloritzar l'habitatge".
Beneficis de donar valor a un immoble
Per a Ligia Lucca, el més important és que, en millorar l'eficiència energètica, s'estalvia en la factura de subministraments (aigua, llum, gas...), s'augmenta el preu de l'habitatge si es vol vendre a posteriori i augmenta la qualitat de vida, ja que es modifica l'habitatge per a fer-la al nostre gust i personalitzar-la segons les nostres necessitats.
Jorge del Camp exposa que, si poguéssim categoritzar els beneficis, els dividiríem en tres categories, pràctics, emocionals i econòmics, des d'una perspectiva més àmplia, l'expert opina que el millor és fer-ho al llarg del temps perquè això permet reduir costos i viure de forma més segura, sostenible, i més rendible i equipant segons les necessitats actuals. "Durant la pandèmia ens hem adonat del que passa en l'entorn i com ens afecta de manera directa, com canviem la funcionalitat de les estades, com passem a valorar la nostra casa perquè sigui multifuncional o bé com a lloc de treball, convivència, relaxació i benestar".
Sigues el primer en escriure un comentari...