Els preus de l'habitatge disminuiran en gairebé tots els principals mercats d'Europa occidental aquest any a causa dels efectes econòmics de la pandèmia de covid-19, segons l'informe Government Job Support Will Stem European Housing Market Price Falls de S & P Global Ratings. L'agència de qualificació de risc pronostica un descens d'entre un 3% i un 3,5% a Espanya i espera que el preu no torna a augmentar fins 2022.
S & P ha realitzat una anàlisi de mercat residencial a Europa i les conseqüències de la crisi de l'covid-19. Els resultats llancen un futur esperançador per als venedors perquè la companyia vaticina caigudes mínimes de el preu de l'habitatge.
"Esperem que els preus de l'habitatge disminueixin entre un 3% i un 3,5% a Irlanda, Itàlia, Espanya i el Regne Unit, un 2,5% a Portugal i entre un 1,2% i un 1,4% a Bèlgica, França i Alemanya ", afirma Boris Glass, economista sènior de S & P Global Ratings. "Només a Suïssa esperem que els preus segueixin augmentant mínimament un 0,5% aquest any", puntualitza Glass.
En aquest sentit, S & P espera que els mercats es recuperin més ràpid del previst. De fet, l'agència de qualificació de risc preveu que el preu de l'habitatge torni a experimentar un creixement a finals de 2022. Els plans de suport laboral a gran escala implementats pels governs de tot Europa contindran l'augment de les taxes d'atur i , per tant, la caiguda dels preus de l'habitatge, explica en aquest sentit Glass.
La ràpida acció de el Banc Central ha limitat el deteriorament de les condicions creditícies. A més, la política monetària hauria de continuar sent extramadamente flexible i solidària, fins i tot a mesura que les economies es recuperen, assenyala l'informe.
"Les llars actualment estan acumulant grans estalvis, el que hauria d'ajudar a apuntalar la recuperació de l'economia i de l'mercat immobiliari un cop que s'aixequin les mesures de contenció de virus i les economies comencin a tornar gradualment a una aparença de normalitat", afirma Glass.
Un pronòstic que podria ser revisat en els pròxims mesos si es produís un nou rebrot de l'coronavirus a la tardor o si el mercat laboral no respon a les mesures imposades pels governs europeus per evitar els acomiadaments, segons assenyalen en l'informe.
Sigues el primer en escriure un comentari...